praktische informatie

Wat is het verschil tussen shortlease en autolease?

Het belangrijkste verschil tussen shortlease en reguliere autolease zit voornamelijk in het termijn van de lease overeenkomst. Bij shortlease kan je al een auto leasen vanaf een looptijd vanaf 1 maand. Dit is veel voordeliger dan autohuur, terwijl reguliere autolease vaak pas mogelijk is vanaf een periode van 24 maand.

Voor een korte leaseperiode is shortlease dus uitermate geschikt. Je zit namelijk niet vast aan een langlopend contract, zoals bij een een regulier leasecontract. Hierdoor is shortlease een verstandige keuze als je voor korte tijd een lease auto van een betrouwbare en flexibele leasemaatschappij nodig hebt.

Wat zijn de voordelen van shortlease ten opzichte van autolease?

Shortlease is ideaal als je graag in een recente auto's rijdt

Een shortlease contract heeft een looptijd van een maand tot twee jaar. Met een kortdurend en flexibel shortlease contract kan je rijden in een recente en weinig gebruikte auto. Vindt je het leuk om in nieuwe modellen te rijden? Dan is een shortlease auto een prima keuze! Ons wagenpark bestaat uitsluitend uit jonge en nieuwe auto’s en in onze shortlease acties zie je de nieuwste modellen.

Shortlease is geschikt voor zzp’ers en startend ondernemers

Door de flexibiliteit en korte contractduur van een shortlease contract is shortlease een goede keuze voor zelfstandig ondernemers en starters. Bij VWP Shortlease kun je ook als zzp’er of startend ondernemer terecht om een auto te leasen. Je loopt met een shortlease auto geen enkel financieel risico.

Het contract is na de afgesproken looptijd per week opzegbaar en je hoeft geen jaarrekening te presenteren om in aanmerking te komen voor een shortlease auto. Met onze jonge, nieuwe en vooral representatieve leaseauto’s kom je bovendien goed voor de dag. Kortom: shortlease heeft voor zelfstandigen en starters alleen maar voordelen!

Shortlease past bij een flexibel wagenpark

Shortlease stelt een bedrijf in de gelegenheid het wagenpark flexibel in te richten. Wanneer een bedrijf groeit of juist krimpt, is het fijn om niet vast te zitten aan langlopende contracten. Ook wanneer je bijvoorbeeld seizoensgebonden behoefte hebt aan een extra bedrijfsauto, is shortlease een slimme keuze.

Het voordeel is in dat geval dat je een bedrijfsauto kunt leasen van bijvoorbeeld april tot en met oktober, en dat de bedrijfsauto in de winter niet stil bij de deur staat. Daarmee bespaar je op jaarbasis ten opzichte van een doorlopend leasecontract veel geld.

Shortlease is een goede keuze tijdens een eerste arbeidsovereenkomst

Een eerste arbeidsovereenkomst heeft doorgaans een looptermijn van een half jaar. In dat half jaar wordt bekeken of het bedrijf en de nieuwe werknemer bij elkaar passen, of de werknemer functioneert zoals gewenst en of de financiële situatie van het bedrijf een verlenging rechtvaardigt.

Wanneer een leaseauto onderdeel is van de arbeidsovereenkomst, brengt het aangaan van een langlopend leasecontract risico’s met zich mee. Een shortlease contract met dezelfde looptermijn als de arbeidsovereenkomst biedt dan uitkomst.

Hebben de voordelen van shortlease je overtuigd?

Hebben deze voordelen van shortlease je overtuigd? Maak dan kennis met onze auto’s. Ons wagenpark bestaat uitsluitend uit nieuwe en jonge auto’s  voorzien van een uitgebreide standaarduitrusting. Je profiteert bij ons bovendien van de voordelen van full-operational lease.