Nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen!

Het VWP Shortlease nieuwsblog biedt u actuele en praktische informatie rondom de thema's shortlease, leaseauto's en vervoer. Zo vindt u hier tips om te besparen op uw leaseauto, meer informatie over auto modellen, meer informatie over bijtelling, maar ook handige algemene informatie over bijvoorbeeld de gevolgen van politieke ontwikkelingen op de autolease branche. Bekijk hieronder het overzicht van onze recente blogartikelen over shortlease.

De 6 voordelen van zakelijk shortlease

Shortlease is een populaire manier van zakelijk leasen, met name onder kleine en middelgrote bedrijven. Deze vorm van leasen biedt bedrijven de mogelijkheid om flexibel te rijden al vanaf één maand. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. In deze blog bespreken we de 6 belangrijkste voordelen van shortlease!

Robbert Vinke
Een minuut leestijd

De voordelen van shortlease

Wanneer iemand nog onbekend is met shortlease, vraagt men zich vaak af welke behoefte een shortlease auto vervult. Shortleasen biedt echter vele voordelen ten opzichte van traditionele lease. Graag inspireren we je met de voordelen van shortlease.

Robbert Vinke
Een minuut leestijd

Top 13 beste elektrische shortlease auto's

Met de opkomst van elektrische voertuigen in de autowereld, groeit de populariteit van elektrische auto's gestaag. Steeds meer mensen overwegen de aanschaf van een elektrische auto vanwege de voordelen op het gebied van milieu, brandstofefficiëntie en lagere operationele kosten. In dit artikel zullen we de top 10 beste elektrische auto's bespreken die momenteel beschikbaar zijn op de markt. Van geavanceerde technologie tot indrukwekkende prestaties, deze auto's bieden een combinatie van functionaliteit en duurzaamheid.

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Auto lease zonder langlopend contract

Zoek je een gerichte vervoersoplossing zonder langlopend contract? Dan heeft VWP Shortlease dé auto lease oplossing! Shortlease is een lease vorm waarbij de vrijblijvendheid van een huurcontract wordt gecombineerd met de luxe van een lease auto. Per maand betaal je een vast bedrag inclusief een bepaald aantal vrije kilometers. Wanneer je de lease auto niet meer nodig hebt kun je de auto direct inleveren. Bij deze vorm van auto lease zit je dus nergens aan vast!

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Tips voor een zorgeloze vakantie met uw leaseauto

Ga je binnenkort met jouw leaseauto op vakantie naar het buitenland? Met de reis tips van VWP Shortlease voorkom je onaangename verrassingen tijdens de reis.

Robbert Vinke
Een minuut leestijd

Wat te doen bij pech met de shortlease auto?

VWP Shortlease biedt je een jong wagenpark met uitsluitend de beste leaseauto’s. Toch kan het onverhoopt gebeuren dat je onderweg pech krijgt met de leaseauto. In dit artikel lees je wat jij in zo’n geval het beste kunt doen.

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Wat doen bij een terugroepactie van een leaseauto?

Het komt wel eens voor dat bepaalde autoseries worden teruggeroepen door hun fabrikant, omdat er bijvoorbeeld een veiligheidsprobleem is vastgesteld bij de auto’s. In dit blog lees je wat jij moet doen als dit het geval is bij de leaseauto van VWP Shortlease.

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Bespaar op brandstof met de juiste bandenspanning

Een groot deel van de personenauto’s rijdt op banden met een te lage spanning. Dit veroorzaakt onnodige kosten voor veel bedrijven. Een nieuw initiatief van de stichting Band op Spanning maakt het eenvoudiger om banden op spanning te houden.

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Vrouwen en auto’s

Met het risico voor alles en nog wat uitgemaakt te worden, schrijven we hier toch maar een artikel over vrouwen en auto’s. De laatste tijd was dat namelijk nogal in het nieuws. Het idee dat bepaalde auto's specifiek geschikt zijn voor vrouwen is gebaseerd op stereotypen en heeft geen wetenschappelijke basis. Autovoorkeur is subjectief en afhankelijk van persoonlijke smaak, behoeften en budget. Vrouwen kunnen net zo goed geïnteresseerd zijn in verschillende autotypen en merken als mannen.

Robbert Vinke
Een minuut leestijd

Wat is full-operational lease?

Je hebt de term waarschijnlijk al regelmatig langs horen of zien komen: “Full-operational lease”. VWP Shortlease biedt shortlease-auto’s aan op basis van een dergelijk leasecontract. Wij vertellen je graag welke kosten wél, en welke kosten niet zijn inbegrepen bij full-operational lease.

Robbert Vinke
Een minuut leestijd

Leasen of kopen? De voor- en nadelen voor een zzp’er

Als zzp’er kan het voorkomen dat je veel op de weg zit, bijvoorbeeld voor het vervoeren van goederen of het bezoeken van klanten. Het beschikken over een goede auto is hierbij geen overbodige luxe. Maar wat is voor jouw het voordeligst? Een auto leasen of kopen? Wij zetten de voordelen in dit artikelen op een rij.

Robbert Vinke
Een minuut leestijd

Lease auto gestolen, wie is aansprakelijk?

Als werknemers behoorlijke afstanden voor hun werkzaamheden moeten afleggen, is het soms uit bedrijfseconomisch oogpunt beter om een auto te leasen. De vraag rijst wie er aansprakelijk is voor schade en diefstal als die is ontstaan buiten werktijd.

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Mobiliteitsbudget, wat is het en hoe werkt het?

Wat is een mobiliteitsbudget en hoe werkt het? Dat zijn de vragen die wij in deze blog gaan beantwoorden. Het is niet voor iedereen weggelegd maar een auto van de zaak is een mooie toevoeging aan een functie. De werkgever stelt een auto beschikbaar en de werknemer hoeft hier weinig tot niets aan bij te dragen. Deze constructie bestaat al tientallen jaren.

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

SUV met lage bijtelling

De SUV is vandaag de dag een erg populair autotype. SUV staat voor sports utility vehicle en de SUV is doorgaans een ruime auto, met een hoog laadvermogen en capaciteit voor passagiers, en uitgerust met vierwielaandrijving.

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Bouw ik schadevrije jaren op tijdens mijn shortleasecontract?

Autoverzekeraars geven klanten korting op de autoverzekering als ze meer dan een jaar schadevrij hebben gereden. Maar gelden deze schadevrije jaren ook als je langer dan een jaar schadevrij in een leaseauto hebt gereden en vervolgens zelf een autoverzekering afsluit? Wij leggen het je uit.

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Leasen van occasions neemt toe in populariteit

Waar private lease door de jaren heen steeds populairder is geworden, wint ook het leasen van tweedehands auto’s terrein. Dat blijkt uit een onderzoek van Athlon, een expert op het gebied van autoleasing. Het particulier leasen van een occasion is voordeliger dan het leasen van een nieuwe wagen, waardoor leasers met een kleiner budget ook een redelijke auto kunnen rijden. Wat zijn de veranderingen in de markt en is het leasen van een occasion voordeliger dan het aanschaffen van een tweedehands auto?

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

12 lifehacks om je auto te beschermen tegen de vrieskou

De komende dagen en wellicht zelfs langer zijn er extreme winterse voorspellingen afgegeven voor Nederland. Met temperaturen die ver onder de 0 dalen wil je niet te maken hebben met ongemakken omtrent jouw leaseauto. Daarom hebben wij 12 lifehacks om je auto te beschermen tegen deze extreme winterse omstandigen voor jou:

Kimberly Schievink
Een minuut leestijd

Het aantal leaseregistraties groeit

Er zijn afgelopen maand ruim 20% meer leaseauto's geregistreerd dan dezelfde maand vorig jaar, meldt AUMACON vandaag. En de verkoop van EV's steeg vorige maand met 88%, mede dankzij de aantrekkelijke subsidies voor elektrische auto's. Er zijn verschillende redenen waarom dit het geval is.

Robbert Vinke
Een minuut leestijd