shortlease zonder bkr

Shortlease zonder BKR

Shortlease is een flexibele en handige manier om een auto te leasen. Het stelt mensen in staat om een korter periode een auto te leasen zonder vast te zitten aan een langdurig leasecontract. Een veelvoorkomend probleem bij het leasen van een auto is echter de BKR-registratie. Op deze pagina gaan we dieper in op Shortlease zonder BKR en bespreken we de voordelen en nadelen van deze mogelijke leasevorm.

Wat is Shortlease?

Shortlease is een vorm van autolease die zich richt op kortlopende contracten, meestal tussen de één en 24 maanden. Het verschilt van traditionele auto leasecontracten die vaak een minimale looptijd hebben van 2 of 3 jaar. Shortlease biedt flexibiliteit en vrijheid, omdat het mogelijk is om de auto op korte termijn in te leveren, wel zo prettig!

Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben. Shortlease combineert in feite de voordelen van huren en leasen. Het geeft de bestuurder de vrijheid om een auto te gebruiken zonder zich langdurig te binden aan een leasecontract. Bij shortlease zijn zaken zoals verzekering, onderhoud en pechhulp vaak inbegrepen, waardoor het een all-inclusive oplossing is voor autogebruik op korte termijn. Er zijn enkele belangrijke voordelen waarom veel mensen kiezen voor shortlease:

 • Flexibiliteit: Shortlease stelt bestuurders in staat om de auto te gebruiken voor de gewenste periode zonder langdurige verplichtingen.
 • Geen grote investeringen: In tegenstelling tot het kopen van een auto, vereist Shortlease geen grote investeringen vooraf. Er is meestal alleen een beperkte borg vereist.
 • Inclusieve diensten: Shortlease omvat vaak verzekering, onderhoud en pechhulp, waardoor bestuurders zich geen zorgen hoeven te maken over extra kosten.

Bij de traditionele vorm van lease worden de maandelijkse kosten beschouwd als een persoonlijke lening. Vanaf 1 april 2022 wordt 100% van het totale bedrag tijdens de leaseperiode aan de leasemaatschappij verschuldigde bedrag geregistreerd bij het BKR. Betaal je bijvoorbeeld 300,- Euro per maand en het leasecontract en duurt 24 maanden? Dan wordt je voor een bedrag van 24 x 300 = 7200,- bij het BKR geregistreerd. Bij VWP Shortlease is dit echter niet het geval.

BKR registratie en Shortlease

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie en is een instantie die in Nederland kredietgegevens bijhoudt van consumenten. Wanneer iemand een lening afsluit, een creditcard gebruikt of een leasecontract aangaat, wordt dit geregistreerd bij het BKR. Deze registratie kan van invloed zijn op het verkrijgen van nieuwe kredieten of financiële verplichtingen, zoals het leasen van een auto.

Heeft een BKR invloed op shortlease?

Een negatieve BKR registratie kan het moeilijker maken om een leasecontract af te sluiten. Leasebedrijven voeren vaak een BKR check uit om het risico van wanbetaling te beoordelen. Als iemand een negatieve BKR registratie heeft, kan dit resulteren in afwijzing van de leaseaanvraag of het verplicht stellen van aanvullende zekerheden, zoals een hogere borgsom.

Shortlease zonder BKR

Shortlease zonder BKR betekent dat er geen BKR-check wordt uitgevoerd bij het aanvragen van een Shortlease-contract. Dit maakt het mogelijk voor mensen met een negatieve BKR-registratie om toch een auto te leasen. Het biedt een alternatieve oplossing voor diegenen die geen reguliere leaseopties kunnen verkrijgen vanwege hun BKR-status.

Voor wie is Shortlease zonder BKR geschikt?

Shortlease zonder BKR is vooral geschikt voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben en geen BKR registratie willen hebben. Dit kan het geval zijn bij mensen die net een onderneming zijn gestart, en niet in het bezit zijn van jaarcijfers. Het stelt hen in staat om toch mobiel te blijven en een auto te leasen zonder dat er een BKR registratie ontstaat.

Waarom doet VWP Shortlease niet aan BKR-registraties?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, vereist reguliere privélease dat je gedurende een lange periode betalingen doet. Dit geldt echter niet voor korte termijn verhuur, zoals shortlease. Na de eerste maand kan je de auto op elk moment inleveren en het contract beëindigen. Dit betekent dat als je financiële situatie onhoudbaar wordt, of als u de leaseauto niet meer nodig heeft, u direct verlost bent van uw betalingsverplichtingen. Om deze reden voert VWP Shortlease geen BKR registratie uit.

Is er wel een krediet check?

VWP Shortlease registreert niet bij het BKR, aan de andere kant willen we er natuurlijk ook voor zorgen dat aan betalingsverplichtingen kan worden voldaan als de klant besluit om voor een korte periode een auto bij ons te leasen. Daarom voeren wij altijd kredietcontroles uit op basis van de gegevens.

Veelgestelde vragen

Kan ik Shortlease zonder BKR aanvragen als ik een negatieve BKR-registratie heb?

Ja, in principe kan iedereen een aanvraag doen voor een shortlease auto.

Kan ik Shortlease zonder BKR aanvragen als ik een startende ondernemer ben?

Ja, veel leasebedrijven bieden ook Shortlease zonder BKR aan voor startende ondernemers.

Kan Shortlease zonder BKR mijn BKR-registratie beïnvloeden?

Nee, aangezien er geen BKR-check wordt uitgevoerd, heeft Shortlease zonder BKR geen invloed op je BKR-registratie.

Zekerheden bij VWP Shortlease

 • De nieuwste modellen de grootste keuze
 • Transparante prijzen
 • Flexibel contract, direct opzegbaar

Shortlease acties van de week

 • ACTIE Tarief

  vanaf p/mnd
  € 395

  Toyota Aygo X

  De nieuwe Toyota Aygo X, geraffineerd en onbetwistbaar cool : de populairste SUV crossover van de stad. 

 • Nieuwste model

  vanaf p/mnd
  € 495

  Volkswagen New Polo

  Met z'n vernieuwde, gestroomlijnde design en z'n bijzondere accenten is de nieuwe Polo een opvallende verschijning. Leverbaar met 1.0 TSi 70kw motor. 

 • light hybride

  vanaf p/mnd
  € 560

  Ford New Focus Wagon

  De veelzijdige Ford Focus Wagon, ruimte en comfort gecombineerd met design, voorzien van talrijke slimme features. 

 • 12% bijtelling

  vanaf p/mnd
  € 640

  Cupra Born

  De 100% elektrische Cupra Born, impuls of a new generation. Uniek design en sportieve prestaties gaan samen. 

  vanaf 12% bijtelling
 • Sportief

  vanaf p/mnd
  € 920

  Audi Q3 Sportback

  De Audi Q3 Sportback, de vlotte looks en uitstraling van een coupe gecombineerd met de kracht, uitstraling en eigenschappen van een SUV.

Bekijk alle shortlease acties