Onze werkwijze

Wij leggen het je graag uit

Ontdek onze efficiënte aanpak! Bij VWP Shortlease geloven we in snelheid, flexibiliteit en transparantie. Met onze gestroomlijnde werkwijze bieden we jou de vrijheid om snel de perfecte shortlease-oplossing te vinden. Ontdek hoe we jou helpen om moeiteloos de weg op te gaan, zonder gedoe. Welkom bij VWP Shortlease - waar gemak en flexibiliteit samenkomen.

Het offerte traject

Wij helpen je graag en snel op weg!

Aanvraag en offerte

Stap 1: Nadat je bij ons een aanvraag voor een leaseauto hebt gedaan versturen wij je een persoonlijke shortleaseofferte per mail. In de bijlage van deze mail vind je de leaseovereenkomst, de algemene voorwaarden en de aanvullende diensten als bijlage.

Stap 2: Bij akkoord van de offerte ontvangen wij graag de volgende zaken per e-mail retour:

 • De getekende leaseovereenkomst

 • Een kopie van een geldig legitimatie bewijs

 • Een kopie van een geldig rijbewijs van de berrijder

 • Voor zakelijke klanten een uittreksel KvK

 • Voor privé klanten ontvangen wij een document waaruit je adresgegevens blijken.

Acceptatie & Borg

Acceptatie: Zodra wij alle documenten hebben ontvangen doet onze afdeling acceptatie een kredietcheck op basis van je gegevens. Bij deze kredietcheck werken ze met het zogeheten stoplicht model. Wij krijgen middels drie kleuren informatie over een eventuele samenwerking. Bij een rood licht is het helaas niet mogelijk om een samenwerking aan te gaan. Bij een oranje licht is een samenwerking mogelijk maar vragen wij om aanvullende gegevens of een hogere borgsom. Bij een groen licht wordt het minimum aan borg gevraagd zoals hierboven vermeld.

De borgsom. Op basis van de kredietcheck bepalen wij de borgsom. Deze bedraagt, bij een gunstige acceptatie (groen licht), over het algemeen voor een zakelijke klant twee maandtermijnen lease met een minimum van € 750,00. Voor een prive klant bedraagt de borgsom (bij een gunstige acceptatie (groen licht), twee maandtermijnen lease met een minimum van € 1000,00. Wij nemen altijd telefonisch contact met u op over de hoogte van de borg. Daarnaast bespreken wij dan ook graag of het maandelijkse leasebedrag middels een automatische incasso voldaan wordt of dat we een betalingsafspraak via iDeal maken.

Bevestiging & aflevering

Stap 1: Als alle bovenstaande stappen succesvol zijn afgerond ontvang je een mail met de opdrachtbevestiging. In deze opdrachtbevestiging staat het te betalen bedrag welke per iDeal mogelijkheid dient te worden voldaan. Zodra deze betaling voldaan is, plannen wij het transport in. Daarnaast staat in de opdrachtbevestiging ook het afleveradres, de afleverdatum en het aflevertijdstip.

Stap 2: Op het moment dat je auto vertrekt vanuit onze locatie in Nijverdal en je ontvangt een mail. In deze mail zitten de volgende zaken:

 • Een digitaal uitgifterapport, via dit rapport weet je wat de staat is van de geleverde auto.

 • Een verklaring vaste berijder welke je zelf kunt aanvullen en bijvoorbeeld gebruikt kan worden om een parkeervergunning aan te vragen.

 • Een Schade Aangifte Formulier (SAF)

 • De berijdershandleiding

Wij wensen je veel rijplezier en veilige kilometers!

Waarom kiezen voor VWP

Persoonlijke service

Onze shortleaseadviseur staan altijd voor je klaar om je van het beste persoonlijke advies te voorzien.

All-risk verzekering

Met een leasecontract van VWP ben je altijd all-risk verzekerd. Zo kun je altijd zorgeloos de weg op!

All-inclusive

Altijd All-inclusive full operational shortlease. Je hoeft dus alleen zelf te tanken.

Snel onderweg

Auto's direct beschikbaar en binnen 24 uur bij u geleverd

Einde contract

Na het verstrijken van de afgesproken contractuele looptijd heb je 3 mogelijkheden:

 • Je hebt de auto niet meer nodig en meldt deze af.

 • Je verlengt je overeenkomst en gaat een nieuwe overeenkomst aan met een nieuwe looptijd en of jaarkilometrage.

 • Je blijft doorrijden in de auto onder de voorwaarden zoals die golden (de overeenkomst wordt “flexibel”) en vanaf dit moment bedraagt de opzegtermijn 5 werkdagen.

Afmelden shortleaseauto & transport

Stap 1: Wanneer je contract eindigt of je je auto graag wil inleveren, kun je hier je shortleaseauto afmelden via deze pagina. Je hebt hierbij de keuze om de auto op te halen halen op het door jou gewenst adres (kosten hiervoor bedragen €95,- excl BTW) of dat je de auto zelf komt inleveren bij onze locatie in Nijverdal.

Daarnaast krijg je hierbij de keuze of je de inspectie op eigen locatie te willen laten plaats vinden door een externe partij (meerprijs €115,- excl. BTW) of dat je de auto wil laten inspecteren hier op locatie (kosten zitten bij in het contract).

Nadat wij je afmelding hebben ontvangen krijg je van ons een een bevestiging met daarin de informatie over de ophaal/inleverdatum en aanvullende informatie over het inleveren van de auto. Wij vragen je rekening te houden met het feit dat onze contractueel overeengekomen opzegtermijn 5 werkdagen bedraagt.

Stap 2: De auto wordt op de afgesproken datum en tijd opgehaald/ingeleverd. Je ontvangt een mail zodra deze auto is aangekomen bij ons in Nijverdal met hierin de handelingen die wij uitvoeren om de overeenkomst op een goede manier te beëindigen.

Vragen over onze werkwijze? Neem contact op!

Op werkdagen ontvang je binnen één dag een offerte!
Altijd persoonlijk advies op maat
mark vrij

Waar heb je advies over nodig?