vwp auto abonnement

Auto abonnement

Een auto abonnement is een maandelijks terugkerend bedrag voor het gebruik van een auto. Het is een gemakkelijke manier om een auto te leasen, zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over de kosten van het onderhoud of de verzekering. Je betaalt een vast bedrag per maand en geen extra administratiekosten.

Een auto abonnement is erg handig voor mensen die regelmatig een auto nodig hebben, maar geen auto willen leasen waar ze jarenlang aan vast zitten. Het is ook een goede optie voor mensen die niet willen dat hun auto in de garage staat, zonder veel gebruikt te worden.

Het auto abonnement is de nieuwe en duurzame manier om een auto te bezitten. Een auto kopen behoort tot het verleden, vooral door alle kosten die gepaard gaan met het bezit van een auto. Bij VWP Shortlease kan je de auto rijden die jij wilt, en zolang je maar wilt.

Alles is inbegrepen in het maandabonnement. Dit betekent dat je jezelf alleen maar zorgen hoeft te maken over het rijden zelf. VWP Shortlease dekt vrijwel alle kosten, behalve de brandstof.

Hoe werkt een auto abonnement?

Ben je op zoek naar een auto, maar wil je zo min mogelijk risico lopen? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je jezelf zorgen maakt over reparatie en onderhoudskosten. Een auto abonnement is dan een goede keuze! Bij een abonnement wordt je geen eigenaar van de auto, maar heb je wel alle vrijheid om te gaan- en staan waar je maar wilt!

Wanneer je de auto na de afgesproken periode bij VWP Shortlease inlevert heb je geen omkijken naar de restwaarde van de auto. Net zoals het onderhoud van de auto. Ook de kosten van de verzekering, wegenbelasting zitten bij het auto abonnement inbegrepen!

De auto abonnementen hebben verschillende functies en voordelen. Het belangrijkste is dat de berijder zich geen zorgen hoeft te maken over de kosten van het onderhoud, wegenbelasting en de autoverzekering. De uiteindelijke prijs voor het abonnement bepaal je zelf door aan te geven hoeveel kilometers er per jaar met de auto gereden gaat worden. Het is mogelijk dat dit tussentijds wordt aangepast, zo blijft het auto abonnement flexibel. Wel zo fijn!

Shortlease acties

Wat zijn de kosten van een auto abonnement?

De vaste maandprijs voor een auto verschilt per model en is gebaseerd op een aantal kenmerken. Ten eerste kan de leeftijd van invloed zijn op de maandelijkse uitgaven. De belangrijkste reden die de prijs van een auto abonnement is natuurlijk het type auto waar je graag in wilt rijden. Hoe eenvoudiger de auto, hoe minder je daarvoor betaalt. Reken dus op een iets hogere prijs als je kiest voor een auto in een hoger segment.

Tot slot bepaalt ook het aantal kilometers de totaalprijs van het abonnement. Als je veel rijdt, wordt hier rekening mee gehouden. Bij minder kilometers betaal je ook minder. Tot slot heeft ook de duur van het auto abonnement invloed op de prijs. Langere looptijden betekenen in de meeste gevallen lagere maandlasten.

Wat is het verschil tussen shortlease en een auto abonnement?

Als je een aanvraag doet voor een auto abonnement, is de kans groot dat je graag het verschil wilt weten tussen een auto abonnement, en shortlease. Als je een auto aanvraagt, wordt deze niet als lening geregistreerd bij de BKR. Dit heeft geen effect als je bijvoorbeeld een hypotheek wilt.

Dit zelfde geldt voor een shortlease contract. Net zoals bij deze leasevorm zitten de onderhoudskosten, wegenbelasting en de autoverzekering bij de maandprijs inbegrepen. Je zou kunnen zeggen dat shortlease veel overeenkomsten heeft met een auto abonnement!

auto abonnement

Waar moet je rekening mee houden?

Natuurlijk zijn er ook een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten bij het aanvragen van een auto abonnement. Ten eerste is of de benzine, of het opladen van de auto voor eigen rekening, of zit dit bij de maandprijs inbegrepen?

Het zou heel fijn zijn als je voor die prijs ook ongelimiteerd kan tanken, maar we kunnen je in ieder geval uit die droom halen. Ook moet je natuurlijk een eventuele verkeersboete zelf betalen. Over de autoverzekering hoef je je geen zorgen te maken, maar er is wel vaak spraken van een eigen risico bij autoschade.

Hoe gaat het in zijn werk?

Je kiest de auto naar keuze uit via onze website, je bepaalt de looptijd van het abonnement en kiest het aantal kilometers dat je met de auto verwacht te rijden. Vervolgens vraag je een vrijblijvende offerte aan. Eén van onze adviseurs stuurt je een offerte toe per e-mail met daarin de gekozen auto (mits deze beschikbaar is), looptijd en de kilometrage.

Ga je hiermee akkoord? Dan kan je de offerte ondertekenen. Samen met de overeenkomst stuur je de gevraagde documenten per e-mail naar de adviseur. Vervolgens vindt er een kort acceptatieproces plaats op basis van o.a. de NAW gegevens. Zodra dit akkoord is bevonden kunnen wij de auto snel leveren op het gewenste adres, dag en tijdstip! Het is natuurlijk ook mogelijk om de auto op te halen in Nijverdal.

Wat zijn de voordelen van een auto abonnement?

VWP Shortlease biedt de mogelijkheid om een flexibel auto abonnement af te sluiten. VWP Shortlease biedt veel keuze in moderne auto’s van verschillende merken.

 • Het betreft altijd een all-in abonnement (onderhoud, HSB, verzekering, wegenbelasting en vervangend vervoer binnen 24 uur), je hoeft alleen zelf te tanken.
 • Het abonnement is gemakkelijk opzegbaar.
 • De nieuwste modellen direct beschikbaar; de gekozen auto kan binnen twee dagen op het adres geleverd zijn.
 • Het abonnement is afsluitbaar met diverse looptijden.
 • Geen financiële risico’s: je hoeft niet al uw spaargeld aan te spreken voor een nieuwe auto.
 • Geen BKR registratie.
 • Uitgebreide aanvullende service, zoals winterbanden, navigatie en brandstofpas.

Het auto abonnement van VWP Shortlease is een flexibele manier van auto rijden al vanaf twee maanden. Wil je toch langer doorrijden? Ook dat is geen probleem, na de afgesproken termijn wordt het abonnement automatisch flexibel en is dit abonnement wekelijks opzegbaar. Ideaal dus voor als je nog niet exact weet voor hoe lang je een auto nodig hebt.

Zakelijk abonnement

Dit abonnement is ook zakelijk af te sluiten. Deze vorm staat ook wel bekend als shortlease zakelijk. Dit kent vele voordelen ten opzichte van kopen of lange termijn leasen zoals:

 • Je kunt zonder diepte-investering en financieel risico een jonge, representatieve auto in gebruik nemen.
 • Je hoeft geen vermogen uit jouw bedrijf te onttrekken voor een auto.
 • Geen extra administratie; u ontvangt één factuur per maand.
 • Zeer geschikt voor startende ondernemers en ZZP’ers.
 • Eenvoudig en snelle acceptatie zonder BKR registratie
 • Veel voordeliger dan huren

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een auto abonnement afsluiten?

Het korte antwoord op deze vraag is nee, niet iedereen kan een abonnement afsluiten voor een auto. Over het algemeen gelden er namelijk strenge regels voor het afsluiten van een auto abonnement. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kredietcontrole, of de leeftijd van degene die een aanvraag heeft gedaan. In de meeste gevallen is er een leeftijdsgrens van 21 jaar of ouder. Uiteraard vervallen alle voordelen van een auto abonnement wanneer je onder invloed van alcohol, of andere stoffen rijdt.

Zijn de kosten van een autoverzekering inbegrepen?

Eén van de grootste voordelen van een auto abonnement is dat de autoverzekering bij het abonnement is inbegrepen. Ook zit de wegenbelasting en onderhoud bij het abonnement inbegrepen. Let wel op de borgsom en het eigen risico.

Hoe lang kan ik in de auto blijven rijden?

Hoe lang je gebruik kunt maken van de auto hangt af van de duur van het abonnement. Gelukkig ben je hier ontzettend flexibel in, en kan je vaak tijdens de looptijd van het abonnement de duur verlengen. Handig wanneer je de auto toch voor langere tijd nodig blijkt te hebben!

Kan ik ook een elektrische auto rijden?

Jazeker, dat kan! Bij VWP Shortlease heb je een ruime keuze als het gaat om elektrische auto’s. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een benzineauto. De keuze of je wel- of niet elektrisch wilt rijden is geheel aan jou!

Wat is de minimale duur van een auto abonnement?

De minimale termijn van het auto abonnement bij VWP Shortlease is flexibel en hangt af van de auto en het soort abonnement dat je aanvraagt. De minimale looptijd begint bij 2 maanden en kan oplopen tot 48 maanden, en alles daartussen.

Zo kan je zelf een auto abonnement kiezen dat het beste bij jouw situatie past. Wel zo fijn! De minimale looptijd is de minimale periode die in het contract staat en geeft aan hoe lang je bij ons moet blijven.

Neem contact op met één van onze adviseurs via onze contactpagina of bel naar 0546 714 417.

Shortlease acties

Zekerheden bij VWP Shortlease

 • De nieuwste modellen de grootste keuze
 • Transparante prijzen
 • Flexibel contract, direct opzegbaar

Shortlease acties van de week

 • ACTIE

  vanaf p/mnd
  € 235

  KIA Picanto

  Fris, vrolijk en volwassen, de Kia Picanto met o.a.: airconditioning, audio en bluetooth, leverbaar in EconomyPlusLine en ComfortLine versie.

 • Ruimtekanon

  vanaf p/mnd
  € 595

  KIA Ceed Sportswagon

  De nieuwe Kia Ceed Sportswagon. Met zijn enorme bagageruimte van 625 liter biedt deze stationwagon altijd genoeg ruimte. 

 • Hybride SUV

  vanaf p/mnd
  € 820

  Alfa Romeo Tonale

  Traditionele Alfa Romeo kenmerken, een mix van sportiviteit en Italiaanse elegantie : de nieuwe Alfa Romeo Tonale.

 • 4% bijtelling

  vanaf p/mnd
  € 685

  Tesla Model 3

  Tesla Model 3 Standard Range Plus RWD, vooruitstrevend en populair, 4% bijtelling en een actieradius van 409km (WLTP)
   

  vanaf 4% bijtelling
 • Nieuw model

  vanaf p/mnd
  € 455

  Volkswagen New Polo

  Met z'n vernieuwde, gestroomlijnde design en z'n bijzondere accenten is de nieuwe Polo een opvallende verschijning. Leverbaar met 1.0 TSi 70kw motor. 

Bekijk alle shortlease acties