hoe werkt autolease

Hoe werkt een auto leasen?

Als u een auto wilt leasen, zult u altijd eerst een keuze moeten maken uit drie verschillende leasevormen:

  • Financial lease betreft een leaseovereenkomst voor een lange termijn, waarbij u uitsluitend betaalt voor de auto en waarbij alle bijkomende kosten voor u zijn, meestal met de intentie om op deze wijze een auto af te betalen die uiteindelijk uw eigendom wordt.

  • Private lease is een leasevorm voor particulieren.

  • Zakelijke operational lease is de leasevorm die voor VWP Shortlease wordt aangeboden: u betaalt voor het gebruik van de auto van de zaak en de auto blijft het eigendom van VWP.

Full-operational lease

Binnen operational lease zijn er twee keuzes: netto operational lease en full-operational lease. In het eerste geval betaalt u een relatief laag bedrag maar dient u er rekening mee te houden dat operationele zaken als reparatie, onderhoud en verzekeringen door uzelf geregeld moeten worden. Bij full-operational lease profiteert u van een all-inclusive tarief dat u veel financiële zekerheid biedt: alle kosten zoals rente, verzekeringen, banden, de standaarduitrusting van uw auto, onderhoud en een zelf te bepalen aantal kilometers zijn inbegrepen in het maandtarief.

Een auto leasen bij VWP Shortlease

VWP Shortlease is gespecialiseerd in shortlease, dat wil zeggen: in leasecontracten voor een periode van twee tot 24 maanden. Shortlease heeft enkele grote voordelen ten opzichte van traditionele operational lease, zoals bijvoorbeeld weinig financieel risico en een hoge flexibiliteit van uw wagenpark.

Een auto leasen bij VWP Shortlease is heel eenvoudig: u kiest de auto van uw keuze en vraagt vrijblijvend een offerte aan. Wij informeren u over onze tarieven en voorwaarden, en leveren de auto vervolgens na akkoord in heel Nederland bij u af. Indien gewenst zelfs binnen vier uur!

Omdat shortlease beperkte financiële risico’s met zich meebrengt, zijn wij ook een goede optie voor bijvoorbeeld startend ondernemers en zzp’ers. Waar voor traditionele full-operational lease vaak een jaarrekening moet worden overlegd, is dat bij ons niet het geval.