bezwaar maken bekeuring

Bezwaar maken tegen een onterechte bekeuring?

Wat moet je doen als je het er niet mee eens bent?

Allereerst is het nodig om via ons een machtiging aan te vragen om bezwaar te maken tegen de bekeuring. Dit kan je doen door een mail te sturen via ons contactformulier. Wanneer je hiervoor gemachtigd bent adviseren wij om gebruik te maken van Appjection. Deze website maakt het heel eenvoudig om bezwaar te maken. Het enige dat je hoeft te doen is een foto/document te uploaden, een toelichting te geven de rest regelen zij, geheel kosteloos.

Wat zijn de redenen om bezwaar te maken?

Er zijn verschillende redenen waarom je bezwaar zou kunnen maken tegen een bekeuring: Je bent het niet eens met de overtreding die op de bekeuring staat vermeld. Er is sprake van een vergissing bij de kentekenregistratie. De boete is opgelegd volgens oude of onjuiste regels. De boete is onredelijk hoog in verhouding tot de overtreding. Als je denkt dat een van deze situaties van toepassing is op jouw bekeuring, kun je bezwaar maken.

Hoe maak je bezwaar?

Je kunt gebruik maken van Appjection, of je kunt zelf aan de slag gaan. Om bezwaar te maken tegen een bekeuring voor je auto, moet je een bezwaarschrift indienen bij het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Dit moet binnen zes weken na ontvangst van de bekeuring gebeuren.

In dit bezwaarschrift moet je duidelijk aangeven waarom je het niet eens bent met de bekeuring en welke bewijzen je hebt om dit te ondersteunen. Het is mogelijk om dit bezwaarschrift zelf op te stellen. Echter, als je er zeker van wilt zijn dat je alle relevante informatie hebt opgenomen en dat je geen fouten maakt in het proces, kun je het beste een professional inschakelen. Een advocaat of jurist kan je ook helpen bij het opstellen van het bezwaarschrift en eventuele verdere stappen die genomen moeten worden.

Wat gebeurt er na het indienen van het bezwaarschrift?

Na ontvangst van het bezwaarschrift zal het CJIB het dossier van de bekeuring heropenen. Vervolgens zal er een nieuwe beslissing worden genomen over de bekeuring. Het kan enige tijd duren voordat je een reactie ontvangt op je bezwaarschrift, dus wees geduldig. Als het bezwaar wordt toegekend en de boete wordt geschrapt, zullen er geen verdere gerechtelijke stappen ondernomen worden. Als het bezwaar echter wordt afgewezen en je nog steeds van mening bent dat de bekeuring onterecht is, kun je in beroep gaan bij de rechtbank.