Het aantal leaseregistraties groeit

Er zijn afgelopen maand ruim 20% meer leaseauto's geregistreerd dan dezelfde maand vorig jaar, meldt AUMACON vandaag. En de verkoop van EV's steeg vorige maand met 88%, mede dankzij de aantrekkelijke subsidies voor elektrische auto's. Er zijn verschillende redenen waarom dit het geval is.

17 maart 2024
Robbert Vinke
Een minuut leestijd

Ten eerste is het shortleasen van een auto voor veel mensen een aantrekkelijke optie geworden vanwege de flexibiliteit en het gemak dat het biedt. Mensen hoeven zich geen zorgen te maken over de aanschafprijs van een nieuwe auto en hebben vaak meer keuzevrijheid als het gaat om het type auto dat ze willen rijden.

Daarnaast is er een groeiende vraag naar elektrische auto's, omdat steeds meer mensen zich bewust worden van de impact die deze auto's op het milieu en voor de portemonnee op de lange termijn hebben. Elektrische auto's zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar zijn ook goedkoper in gebruik dan auto's die op fossiele brandstoffen rijden, vanwege de lagere onderhoudskosten en de subsidies die Nederland te bieden heeft voor de aanschaf van elektrische voertuigen.

Ook de verkoop van elektrische voertuigen steeg in januari met 65% op jaarbasis. EV's hebben momenteel een marktaandeel van 19,7% van de totale verkoop in ons land. In 2022 bedroeg het EV-aandeel slechts 12,6% in dezelfde periode. Volgens AUMACON is deze stijging van de EV-verkoop deels te danken aan particuliere EV-subsidies.

Op deze doelgroep moet je echter niet te lang wachten. De regeling (2.950 euro subsidie voor nieuwe elektrische voertuigen) heeft een budgetplafond van 67 miljoen euro, dus na zo'n 23.000 persoonlijke stroomaankopen is de pot leeg. Het programma van vorig jaar was nog genereuzer. De overheid heeft de subsidies voor gebruikte elektrische voertuigen verlengd tot 2023.

Wat betreft leaseregistraties zijn er de afgelopen maand 14.448 nieuwe leaseauto's afgeleverd in het land, een stijging van 20,4% ten opzichte van februari 2022, volgens gegevens van VWE. Volkswagen voert voor het eerst in twee maanden de lijst aan (11,4% aandeel in de leasemarkt), terwijl Kia (8,6%) en Peugeot (8,3%) op het podium eindigen. De Volvo XC40 was in februari de populairste leaseauto, gevolgd door de Kia Picanto en de Volkswagen Polo.

Shortlease op basis van uw woonplaats

Op zoek naar een EV? Of toch liever een benzine auto? Bij VWP Shortlease kan het gelukkig allemaal! Hieronder zie je een overzicht van een aantal populaire plaatsen waarop auto's bij jouw thuis afgeleverd kunnen worden.

Gerelateerd artikel