De 6 voordelen van zakelijk shortlease

Shortlease is een populaire manier van zakelijk leasen, met name onder kleine en middelgrote bedrijven. Deze vorm van leasen biedt bedrijven de mogelijkheid om flexibel te rijden al vanaf één maand. Dit brengt verschillende voordelen met zich mee. In deze blog bespreken we de 6 belangrijkste voordelen van shortlease!

12 april 2024
Robbert Vinke
Een minuut leestijd

1.Flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van shortlease is de flexibiliteit die het biedt. Als bedrijf heb je de mogelijkheid om snel te reageren op veranderingen in de markt en de behoeften van het bedrijf. Als je bijvoorbeeld tijdelijk extra personeel nodig hebt of als je een extra project binnenhaalt, kan je gemakkelijk extra auto's leasen voor een kortere periode zonder vast te zitten aan langdurige verplichtingen.
 

2.Lage kosten

Een ander belangrijk voordeel van shortlease is dat het lagere kosten met zich meebrengt dan traditionele leasecontracten. Je betaalt alleen voor de periode dat je de auto gebruikt, zonder dat je gebonden bent aan langdurige contracten of hoge boetes voor vroegtijdige beëindiging.
 

3. Geen onverwachte kosten

Shortlease contracten bij VWP Shortlease zijn all-inclusive, wat betekent dat je alleen nog maar de brandstofkosten hoeft te betalen. Andere kosten, zoals verzekeringen, onderhoud, reparaties en banden zijn bij de prijs inbegrepen. Hierdoor heb je als bedrijf geen onverwachte kosten, en kan je beter budgetteren en plannen.
 

4. Direct leverbare en milieuvriendelijke auto’s

Momenteel geldt er een lange levertijd op auto’s, VWP Shortlease heeft een ongekend moderne vloot van auto’s die direct uit voorraad leverbaar zijn. Deze auto’s voldoen aan de nieuwste milieunormen. Dit betekent dat je als bedrijf toegang hebt tot de nieuwste technologieën en milieuvriendelijke opties, zonder dat je hoeft te investeren in de aanschaf van nieuwe auto's. Hierdoor kan je als bedrijf ook voldoen aan de strengere milieu- en emissieregels, wat steeds belangrijker wordt in deze tijd.
 

5. Geen administratieve rompslomp

VWP Shortlease neemt je veel administratief werk uit handen, zoals het regelen van verzekeringen, onderhoud en reparaties. Hierdoor heb je als bedrijf meer tijd om je te richten op je kernactiviteiten en hoef je je geen zorgen te maken over zaken zoals auto-onderhoud en eventuele reparaties.
 

6. Korte opzegtermijn

Een ander voordeel van VWP Shortlease is dat je als bedrijf een opzegtermijn hebt van slechts 5 dagen. Dit betekent dat je snel kunt reageren op veranderingen in de markt en de behoeften van je bedrijf, zonder vast te zitten aan langdurige verplichtingen. Dit kan vooral handig zijn als je bijvoorbeeld een project hebt dat korter duurt of langer.


Bij VWP Shortlease is het proces van shortlease zakelijk eenvoudig: selecteer de shortleaseauto en vraag vrijblijvend een offerte aan. Als je akkoord gaat, wordt na het acceptatieproces en het ondertekenen van de overeenkomst je nieuwe leaseauto gereed gemaakt, en deze kan vervolgens geleverd worden op ieder gewenst adres in Nederland.