Shortlease zonder borg

Is het mogelijk om te shortleasen zonder borg?

Tegenwoordig hebben veel mensen behoefte aan een flexibele mobiliteitsoplossingen die aansluiten bij hun levensstijl en zakelijke behoeftes. Eén van de meest aantrekkelijke opties is shortlease zonder borg. Maar is het wel mogelijk om een auto te shortleasen zonder borg te betalen? Deze leasevorm biedt de vrijheid en flexibiliteit van het leasen van een auto zonder de traditionele verplichting. Maar wat houdt shortlease zonder borg in, en waarom zou je hiervoor kiezen?

shortlease zonder borg

Wat is shortlease?

Shortlease is een leasevorm waarbij je een auto voor een korte periode leaset, meestal tussen één tot 24 maanden. Dit staat in contrast met de traditionele leasecontracten die vaak een minimale looptijd van 3 tot 5 jaar hebben. Shortlease is daarom ideaal voor mensen die tijdelijk een auto nodig hebben.

Kan ik shortleasen zonder borg te betalen?

Hoewel shortlease zonder borg op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt zijn er verschillende redenen waarom het in de praktijk niet mogelijk is om een shortlease contract zonder borg af te sluiten. Deze belangrijkste reden waarom dit niet mogelijk is komt door de financiële zekerheid voor VWP Shortlease. Bij VWP Shortlease betaal je vooraf een borg wanneer je een auto leaset.

Dit doen we om ons debiteurenrisico als eigenaar van de auto te verminderen. Zonder borg zouden we genoodzaakt zijn om een risicotoeslag in het leasebedrag op te nemen, zoals andere leasemaatschappijen doen. Daardoor zou je onnodig veel betalen. Normaal gesproken krijg je de borg terug bij het inleveren van de shortlease auto.