12 lifehacks om je auto te beschermen tegen de vrieskou

De komende dagen en wellicht zelfs langer zijn er extreme winterse voorspellingen afgegeven voor Nederland. Met temperaturen die ver onder de 0 dalen wil je niet te maken hebben met ongemakken omtrent jouw leaseauto. Daarom hebben wij 12 lifehacks om je auto te beschermen tegen deze extreme winterse omstandigen voor jou:

 1. Doe een zaak of sok over je ruitenwissers. Doe je ruitenwissers omhoog en trek er een sok of zak overheen. Dit voorkomt dat de ruitenwissers aan je ruiten gaan plakken.
   
 2. Bedek je zijspiegels met een zak. Dit zorgt ervoor dat je jouw zijspiegels niet meer hoeft te krabben. Wel zo fijn met deze temperaturen.
   
 3. Behandel de rubbers van de deuren met vaseline of talkpoeder. Zo voorkom je vastgevroren portieren.
   
 4. Smeer shampoo op de binnenkant van de ruiten. Of schoonmaakmiddel. Ja, je leest het goed. Shampoo of schoonmaakmiddel op je voorruit. Dit zorgt ervoor dat de ruiten niet beslaan. Breng de shampoo aan met een doekje aan.
   
 5. Leg een sok met vochtabsorberende kattenbakkorrels in de auto op het dashboard. Dit zorgt er ook voor dat de ruiten niet of minder snel beslaan.


   
 6. Spuit vuilafstotende smering in je sloten. Deze smering voorkomt dat jouw sloten vastvriezen. Spuit preventief (als dat nog kan) wat spray in het slot en steek de sleutel er een aantal keer in. Je kan het slot ook afplakken met wat tape. Is je slot al vastgevroren? Hou er dan een zakje met verwarmd water tegenaan. Giet nooit warm water over je auto of ruiten heen.
   
 7. Warm je motor niet op. Laat tijdens het krabben de motor niet warmlopen. Het is slecht voor de motor en voor jou. Je ademt namelijk de ongezonde gassen in tijdens het krabben en de motor warmt nauwelijks op.
   
 8. Zet bij het starten energieverbruikers uit. Het is inderdaad wat kouder maar stilstaan met een defecte accu is nog kouder. Zet de ventilatie, achterruitverwarming, stoelverwarming en de radio uit. Dat belast je accu minder. Wanneer je eenmaal onderweg bent kan je deze één voor één weer inschakelen.
   
 9. Zet je koplampen even aan om de accu op te warmen. Een opgewarmde accu zorgt voor minder accuproblemen.
   
 10. Start je auto met het koppelingspedaal helemaal ingedrukt. Zo belast je de accu minder en kan de accu rustiger opwarmen.
   
 11. Gebruik geen handrem in de winter. Laat de auto in P of in zijn eerste versnelling staan. Sommige auto’s hebben een elektronische handrem. Omdat zulke systemen niet met kabels maar op stroom werken, zou vorst geen problemen mogen opleveren.
   
 12. Zorg voor schone ruiten, die beslaan minder snel. Gebruik de airco om de condens weg te krijgen. Als het te koud is voor de airco zal er ook minder vocht in de lucht zitten, en is de kans op condens stukken kleiner.

Shortlease acties van de week

 • NIEUW!!!

  vanaf p/mnd
  € 350

  Toyota Aygo X

  De nieuwe Toyota Aygo X, geraffineerd en onbetwistbaar cool : de populairste crossover van de stad. 

 • Nieuw model

  vanaf p/mnd
  € 425

  Ford New Fiesta

  De nieuwe geavanceerd Ford Fiesta, een iconische compacte auto, vol met vooruitstrevende technologieen

 • SUV

  vanaf p/mnd
  € 735

  Skoda Karoq

  De Skoda Karoq avontuurlijk en praktisch, een hoge zit, ruimte en overzicht,alles wat een volwaardige SUV kan bieden samengevat in een Skoda Karoq. 

 • Aanbieding

  vanaf p/mnd
  € 395

  Renault New Clio

  De Renault New Clio: inmiddels een icoon, verleidelijk en geavanceerd. Leverbaar in benzine, Bi-Fuel en Hybrid uitvoering. 

 • 12% bijtelling

  vanaf p/mnd
  € 410

  Volkswagen e-up!

  De volledig elektrische Volkswagen E--up!, compleet, zuinig en volwaardig 100% electrisch rijden! ( 32,3 kwH, actieradius: 250km (WLTP)
   

  vanaf 12% bijtelling
Bekijk alle shortlease acties

Zekerheden bij VWP Shortlease

 • De nieuwste modellen de grootste keuze
 • Transparante prijzen
 • Flexibel contract, direct opzegbaar
Vragen? Bel 0546 - 714 417