MG

shortlease

MG is terug op de van weggeweest, met het doel om geavanceerde elektrische auto’s bereikbaar te maken voor het grote publiek. De nieuwe MG automodellen zijn praktisch, ruim en vooral betaalbaar. De techniek die gebruikt wordt in de nieuwe MG's heeft zich al bewezen in China maar is ontwikkeld in Groot-Brittannië.

In Nederlands verschijnt de SUV ZS EV als eerste nieuwe model van het Britse merk. Na ruim 14 jaar afwezig te zijn geweest keert MG in 2019 terug op de Nederlandse markt. Vlak na het faillissement van MG Rover in 2005 was het van oorsprong Britse merk MG alweer te koop in China en later het Verenigd Koninkrijk.

Vandaag de dag behoort het tot de Shanghai Automotive Industry Corporation, afgekort SAIC. Sindsdien zijn er nieuwe modellen verschenen zoals de compacte MG 3, de SUV MG GS en de uitgesproken compacte SUV MG ZS.

mg zs ev leasen

MG leasen

MG staat voor ‘Morris Garages’ en verwijst naar een dealer van het Britse automerk Morris in gevestigd in Oxford, in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Een medewerker genaamd Cecil Kimber begon met het ontwikkelen van bijzondere carrosserieën op basis van Morris automodellen, die hij verkocht onder de naam MG.

Zo was de klassieke MG Minor gebaseerd op de Morris Minor. Uiteindelijk leidden dit in 1929 tot de officiële MG Car Company, gevestigd in Abingdon, een plaatsje ten zuiden van Oxford. Het herkenbare achthoekige logo, dat de merkletters omlijst dateert al van enkele jaren daarvoor. In 1924 werd er voor het eerst mee geadverteerd om de MG Special vierzitter sports auto aan te prijzen.

Toen in de jaren ’30 veel successen met MG automodellen in de racerij werden behaald, kreeg het merk reputatie vanwege de sportieve rijeigenschappen. De meeste bekendheid kregen de compacte, open tweezitters, ook wel bekend als de roadsters, zoals de MG A, MG B en de T- Midget serie.

MG van VWP Shortlease

Onze MG shortleaseauto's zijn allemaal zeer voordelig geprijsd op basis van een full operational lease constructie. Alle leaseauto's van VWP Shortlease worden door heel Nederland op locatie afgeleverd en iedere auto is standaard uitgerust met een radio/cd-speler, metallic lak en airco.

Wil je meer weten over een bepaald MG type? Klik dan hierboven op de desbetreffende auto en lees meer. Je kunt ook direct een vrijblijvende shortlease offerte aanvragen. Eén van onze medewerkers helpt je graag op weg!