voorloopauto

Voorloopauto nodig? Denk eens aan shortlease!

Heb je net een leaseauto uitgezocht maar moet je wachten tot deze geleverd is? Een voorloopauto is de ideale oplossing. Zo rijdt je comfortabel tot het moment van levering. In dit artikel worden de belangrijkste punten van een voorloopauto besproken. Want wat is een voorloopauto precies, waar moet je rekening mee houden, en waar moet je op letten?

Een voorloopauto, wat is dat precies?

Wanneer je wacht op de zelf samengestelde leaseauto duurt dat altijd even. Deze moet aan alle wensen voldoen en kan daarom niet altijd direct geleverd worden. Een voorloopauto wordt ingezet om de periode te overbruggen voordat de uiteindelijke auto geleverd wordt. Dit kan bijvoorbeeld ook handig zijn als je huidige leasecontract afloopt en je nog even moet wachten op de nieuwe auto.

Korte termijn lease als voorloopauto

Er zijn verschillende manieren om de periode tussen het bestellen en leveren van de leaseauto zo comfortabel mogelijk te maken. Normaal gesproken zet men in deze korte periode een voorloopauto in. Soms wordt gebruik gemaakt van de beschikbare auto's binnen het bedrijf of wordt gekozen voor een huurauto. Maar wist je dat shortlease vaak een praktische, flexibele en voordelige oplossing is?

Doordat VWP shortlease altijd beschikt over een ruime voorraad, zit er altijd een geschikte auto voor je tussen! Heb je een voorloopauto nodig? In Nederland leveren wij een auto uit onze voorraad meestal al na één dag. Een shortlease auto is altijd goedkoper dan een huurauto, waar per dag of per week moet worden afgerekend.

Ja, ik heb een voorloopauto nodig!

Voordelen van een voorloopauto

Het shortleasen van een voorloopauto heeft verschillende voordelen:

 • Geen onverwachte kosten: Als je huidige leasecontract afloopt en je moet nog even wachten op de nieuwe auto, kan het zijn dat je tijdelijk zonder auto zit. Hierdoor kunnen er onverwachte kosten ontstaan, zoals het huren van een auto of het gebruikmaken van het openbaar vervoer. Met een voorloopauto voorkom je deze kosten.
 • Niet zonder auto: Met een voorloopauto hoef je niet zonder auto te zitten terwijl je wacht op de nieuwe auto. Zo kun je gewoon blijven rijden en blijft jouw mobiliteit gegarandeerd!
 • Geen gedoe met verzekeringen: Als je zelf een tijdelijke auto koopt, moet je zelf een tijdelijke verzekering afsluiten. Met een voorloopauto hoef je hier geen rekening mee te houden, aangezien deze al verzekerd is via VWP Shortlease.

Voorloopauto's en bijtelling

Bijtelling is van toepassing op elke auto van de zaak die ook voor privé doeleinden gebruikt mag worden. Het maakt niet uit of deze auto geleaset/gehuurd is of dat de auto eigendom is van de werkgever. Er moet in deze periode bijtelling berekend worden over de fiscale waarde van de tijdelijke auto. Dit geldt voor alle categorieën: 0%, 4%, 7%, 14%, 20% en 25%.

Geen dubbele bijtelling

Er hoeft geen dubbele bijtelling betaald te worden wanneer er een tijdelijke auto nodig is. De bijtelling voor privegebruik van de auto moet aangepast worden voor de betreffende periode. Formeel gezien is het verplicht de bijtelling tijdelijk aan te passen als er gebruik gemaakt wordt van een voorloopauto.

Wij beschikken over veel auto's in de lage bijtellingscategorie. Deze matchen vaak erg goed met de bestelde, uiteindelijke leaseauto.

waarom vwp shortlease

Waarom kiezen voor VWP Shortlease?

 • Scherpe prijzen: Bij VWP Shortlease ben je verzekerd van scherpe prijzen voor het shortleasen van een voorloopauto.
 • Flexibiliteit: Bij ons kun je kiezen uit verschillende looptijden, zodat er altijd een optie is die past bij jouw situatie.
 • Uitstekende service: Het team van VWP Shortlease staat klaar om jou te helpen en te adviseren waar nodig.

Voorloopauto nodig?

Ben je op zoek naar een fijne, geschikte en comfortabele voorloopauto? VWP shortlease helpt je graag aan het meest geschikte model! Zo kun je direct comfortabel rijden totdat de leaseauto er is. VWP shortlease is altijd scherp geprijsd en heeft de beste deals van Nederland.

Interesse? Klik hier voor onze acties!

Zekerheden bij VWP Shortlease

 • De nieuwste modellen de grootste keuze
 • Transparante prijzen
 • Flexibel contract, direct opzegbaar

Shortlease acties van de week

 • Compact

  vanaf p/mnd
  € 235

  Toyota Aygo

  De Toyota Aygo: fris, stoer en zelfverzekerd. Leverbaar in diverse uitvoeringen. Altijd voorzien van airconditioning en audio.  

 • Aanbieding

  vanaf p/mnd
  € 395

  Renault New Clio

  De Renault New Clio: inmiddels een icoon, verleidelijk en geavanceerd. Leverbaar in benzine, Bi-Fuel en Hybrid uitvoering. 

 • Ruimtekanon

  vanaf p/mnd
  € 595

  KIA Ceed Sportswagon

  De nieuwe Kia Ceed Sportswagon. Met zijn enorme bagageruimte van 625 liter biedt deze stationwagon altijd genoeg ruimte. 

 • Elektrisch

  vanaf p/mnd
  € 555

  BMW i3

  De unieke BMW i3, de meest duurzame electrische auto, 100% electrisch, 0% uitstoot en 100% rijplezier. 

  vanaf 16% bijtelling
 • NIEUW!!!

  vanaf p/mnd
  € 695

  Audi A3 Sportback

  De nieuwe Audi A3 : Audi's sportieve antwoord met cleane lijnen en slimme technologieen, een auto die alle uitdagingen aan kan. 

Bekijk alle shortlease acties