Tips voor een zorgeloze vakantie met uw leaseauto

Ga je binnenkort met jouw leaseauto op vakantie naar het buitenland? Met de reis tips van VWP Shortlease voorkom je onaangename verrassingen tijdens de reis.

20 januari 2024
Robbert Vinke
Een minuut leestijd

Verplichte accessoires

In tegenstelling tot Nederland is het in veel landen verplicht bepaalde accessoires in de auto te hebben. Deze veiligheidsaccessoires verschillen van land tot land. Zo moet je in veel landen een reflectievestje aan boord hebben. Op de site van de ANWB vind je een compleet overzicht van de belangrijkste verplichte accessoires in de leaseauto.

Belangrijke documenten

Reis je met de leaseauto naar het buitenland, neem dan in ieder geval de volgende documenten mee:

  • Geldig rijbewijs en kentekenpapieren.

  • Geldige groene kaart. Dit is binnen de EER het algemeen geaccepteerde verzekeringsdocument voor jouw leaseauto.

  • Machtiging buitenland. Hiermee toon je aan dat jij de leaseauto rechtmatig bestuurt. In sommige landen kan naar zo’n machtiging worden gevraagd. Ben je shortlease klant van VWP Shortlease, dan kun je de machtiging buitenland bij ons aanvragen.

  • Schadeformulier.

De juiste brandstof

Het tanken van de verkeerde brandstof is één van de meest voorkomende oorzaken van alle pechgevallen van leaserijders. Dit kan grote schade aan de leaseauto veroorzaken. Wij raden je daarom aan om vóór vertrek de buitenlandse benaming van de verschillende brandstof soorten op te zoeken. Aan de pomp kunnen deze namelijk soms verwarring veroorzaken: zo heet in Spanje de benzine ‘Gasolina’ en diesel ‘Gasoil’.

Sla ons alarmnummer op in jouw telefoon

VWP Shortlease heeft een 24-uurs alarmcentrale. Wel zo’n prettig idee als u met uw leaseauto op vakantie bent! Zorg ervoor dat je het nummer van onze alarmcentrale in je telefoon hebt staan. Zo kun je direct contact met ons opnemen, mocht je onderweg onverhoopt pech met de leaseauto hebben.

Zorg voor de juiste bandenspanning

Klaar met inpakken? Dan kan de pret (bijna) beginnen! Wij raden je aan om vóór vertrek de banden van de leaseauto op je juiste bandenspanning te brengen. Te zachte banden geven meer weerstand tijdens het rijden, waardoor de auto meer brandstof verbruikt. Een goede banenspanning zorgt daarom niet alleen voor meer veiligheid, maar helpt ook zuiniger te rijden.