Leasen of kopen? De voor- en nadelen voor een zzp’er

Als zzp’er kan het voorkomen dat u veel op de weg zit, bijvoorbeeld voor het vervoeren van goederen of het bezoeken van klanten. Het beschikken over een goede auto is hierbij geen overbodige luxe. Maar wat is voor u het voordeligst? Een auto leasen of kopen? Wij zetten de voordelen in dit artikelen op een rij.

Voordelen auto leasen of kopen

Voor zzp’ers is het leasen van een auto voordeliger dan kopen. De aanschafprijs wordt vaak betaald uit het werkkapitaal, dit is bij een leasecontract niet het geval waardoor het geld op een andere manier besteed kan worden. Verder vallen de onderhoudskosten van de auto ook onder het leasecontract. Hierdoor loopt de zzp’er geen hoog financieel risico en houdt daarnaast meer tijd over voor zijn onderneming. Want naast onderhoud verzorgt de leasemaatschappij ook de administratie, het schadebeheer en de verzameling van verbruiksnota’s. Leasen is dus heel laagdrempelig, eenvoudig en efficiënt!

Voordelen auto kopen

Uiteraard kent het kopen van een auto ook een aantal voordelen. Ten eerste bent u natuurlijk zelf eigenaar van de auto en zijn eventuele verkoopopbrengsten ook voor u. Daarnaast bepaalt u zelf welke veranderingen u aan de auto aanbrengt.

Voordelen auto leasen via VWP

Een auto leasen via VWP Shortlease is de ultieme oplossing wanneer u gedurende een korte tijd een nieuwe auto wilt gebruiken die van alle gemakken is voorzien. We zetten de voordelen even voor u op een rijtje:

  • U sluit een contract af zonder langlopende verplichtingen.
  • De auto’s zijn direct beschikbaar en binnen 4 uur leverbaar.
  • Internationale 24-uurs alarmcentrale.
  • Uitgebreide aanvullende service, zoals winterbanden, navigatie en brandstofpas.
  • Voordeel van BPM afbouw.
  • Full operational shortlease.

Onze shortleasecontracten zijn op basis van full operation lease opgesteld. De shortleasetarieven zijn dus inclusief verzekering, onderhoud, banden, rente en vrije kilometers per maand. Hierdoor weet u direct wat uw auto maandelijks kost. Onze shortlease acties vindt u hier!

Zekerheden bij VWP Shortlease

  • De nieuwste modellen de grootste keuze
  • Transparante prijzen
  • Flexibel contract, direct opzegbaar
Vragen? Bel 0546 - 714 417