Lage bijtelling ook in 2015

Zoekt u een zakelijke auto met verlaagde bijtelling ook in 2015? Veel zakelijke rijders denken dat auto’s met een verlaagde bijtelling voor 2015 niet meer beschikbaar zijn. Dat is niet correct! En bovendien: wist u dat het wagenpark van VWP Shortlease veelal uit auto’s met een lage bijtelling bestaat?

Veranderingen categorieën en CO2-grenzen in bijtelling 2015

In 2015 zijn er aantal veranderingen in de bijtelling ten opzichte van 2014. De categorieën blijven in zijn geheel ongewijzigd maar de 14% en 20% co2-grens is aangescherpt. Deze zogenaamde uitstootgrens wordt ieder jaar opnieuw vastgesteld. In 2015 was dit als volgt:

  • In de 14% categorie zal de CO2 uitstoot per gram in kilometers aangescherpt worden van 89 naar 83 gram.
  • De 20% categorie van 2015 wijzigt daardoor ook. De auto valt in deze categorie wanneer het tussen de 83 en 111 gram CO2 per kilometer uitstoot.
  • 25% bijtelling zal in 2015 berekend worden wanneer de auto meer uitstoot dan 111 gram CO2 per kilometer

0% en 4% bijtelling in 2015

Een auto valt in deze categorie wanneer deze volledig elektrisch is. De auto stoot dus minder dan 1 gram CO2 per kilometer uit wanneer hij in de 4% categorie valt. 0% bijtelling is vervallen per 1 januari 2014. Wanneer u dus een auto leaset in 2014 met 50 gram of minder CO2 uitstoot profiteert u niet meer van 0% bijtelling maar gaat u 7% bijtelling betalen.

7% bijtelling in 2015

Deze categorie wordt berekend voor auto’s die 50 gram CO2 of minder per kilometer uitstoten. De auto’s die voor 2014 nog in de 0% categorie vielen, vallen per 01-01-2014 in deze categorie.

14% bijtelling in 2015

Een auto valt in deze categorie wanneer deze tussen de 50 en 82 gram CO2 per kilometer uitstoot. Deze auto’s zijn zuinig in gebruik. Per 2015 is deze categorie aangescherpt. Waar deze eerst tot 89 gram per kilometer was, is die per 1 januari aangescherpt naar 83 gram.

20% bijtelling in 2015

Ook de uitstootgrens van deze categorie is aangescherpt. Deze is in 2015 aangepast naar tussen de 83 en 111 gram CO2 per kilometer. Voor 2015 was dit van 89 tot 118 gram. in de toekomst zal deze categorie verder aangescherpt worden.

Lage bijtelling in 2015

In 2015 zijn de grenswaarden van de verlaagde bijtelling aangescherpt. Deze zijn voor het eerst gelijk voor benzine en diesel. In 2016 zullen er ook veranderingen plaatsvinden in de bijtellings-categorieën. Hieronder kan je hier meer over lezen.

Verandering in bijtelling in 2016

In 2016 zullen het aantal bijtellingscategorieën van vijf naar vier gaan. Daarbij veranderen deels de bijtellingspercentages. De 4%-categorie voor volledig elektrische auto’s zal blijven, de rest zal als volgt veranderen:

  • Er komt een nieuwe categorie: 15% voor semi-elektrische auto’s. Dit zal gelden voor auto’s die een uitstoot hebben van 1 tot 50 gram CO2 per kilometer.
  • de 21% categorie zal gelden voor auto’s met een uitstoot van tussen de 51 en 106 gram CO2 per kilometer.
  • De 25% categorie is van toepassing op auto’s die meer dan 106 gram CO2 per kilometer uitstoten.

Voor auto’s van 15 jaar en ouder blijft de ‘youngtimer’ regeling gelden. Hier zal een bijtelling van 35% van de dagwaarde van de auto berekend worden. Als je de auto niet, of minder dan 500 km per jaar voor privézaken gebruikt, hoef je geen bijtelling te rekenen. De belastingdienst verwacht wel dat je dit aan kunt tonen. Dit betekent dus dat er een ritten registratie bijgehouden moet worden. Lever een ‘verklaring geen privégebruik auto’ in bij de belastingdienst. Deze is online te vinden via de website van de belastingdienst. Ook kan er in het geval van bestelauto’s een ‘verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’ ingediend worden.

Nieuwe auto’s met lage bijtellingen bij VWP Shortlease:

Renault Megane Estate diesel 14% bijtelling

De Renault Megane Estate behoort tot één de meest geleasete auto’s van Nederland. Logisch, want het ruime, fraai vormgegeven interieur van deze leaseauto biedt u volop comfort. Ook is de Renault Megane Estate uitgerust met de nieuwste technologische extra’s. Door het strakke, representatieve uiterlijk kunt u met deze auto overal goed voor de dag komen!

» Bekijk hier de Renault Megane Estate diesel

Peugeot 108 1.0 benzine 14% bijtelling

De Peugeot 108: een compacte stadsauto met een chic én elegant ontwerp. Deze auto combineert een verfrissend en origineel karakter met een uitstekend rijcomfort en een prima wegligging. De Peugeot 108 is leverbaar in verschillende thema’s. Kies voor een modieus exterieur én interieur, opvallende kleuren en doordachte details. Met deze zeer betaalbare leaseauto beleeft u autorijden op een geheel nieuwe manier!

» Bekijk de Peugeot 108 met 14% bijtelling

Citroën C1 Feel benzine 14% bijtelling

Deze kleine wagen heeft een snelle acceleratie en uitstekende rijeigenschappen, de ideale stadsauto! De C1 Feel is zeer betaalbaar: u rijdt deze auto al vanaf € 225,- per maand. Deze nieuwe en aansprekende auto wordt tijdelijk geleverd met gratis navigatie en bluetooth.

» Bekijk de Citroën C1 Feel

Audi A3 sportback 14%

Deze mooie, sportieve auto is zowel te krijgen in diesel als benzine en heeft in beide gevallen een bijtelling van slechts 14%.  De stationwagen
biedt u volop ruimte en comfort. Hoewel deze auto tot de kleinere types van Audi behoort, zult u dit niet merken in het interieur.

» Bekijk de Audi A3 Sportback

Volvo V40 diesel D2 115 pk 14% bijtelling

De Volvo V40 is ongekend populair als zakelijke leaseauto. Deze stationwagon overtuigt onder andere door een strak design en een dynamische rijervaring. Zoals u van Volvo auto’s gewend bent, is de veiligheidsuitrusting in de V40 uitstekend.

» Bekijk de Volvo V40 D2 hier

Volvo V40 diesel D4 190 pk 14% bijtelling

Volvo V40 D4? Deze auto biedt u 14% bijtelling, 190 PK en alle denkbare accessoires zoals Business Pack Connect, metallic lak, navigatie, Bluetooth en meer. Prachtige gestroomlijnde auto, bijzonder representatief en comfortabel. Deze auto biedt u een ongeëvenaard rijplezier!

» Bekijk de Volvo V40 D4 hier

Hybride Volkswagen Golf GTE  7% bijtelling

Iets langer, iets lager, iets lichter en behoorlijk zuiniger: dat is de nieuwe VW Golf. Met deze plug-in hybride auto bewijst Volkswagen dat sportiviteit en een ongekend laag brandstofverbruik prima te combineren zijn. De nieuwe Golf GTE heeft de looks en snelheid van een GTI, maar staat ondertussen voor milieuvriendelijkheid en een bijzonder lage uitstoot. Daardoor geniet de zakelijke rijder van

sportieve rijprestaties met slechts 7% bijtelling.

» Meer informatie over de hybride Volkswagen Golf

Toyota Auris Hybrid Touring Sports benzine 14% bijtelling

De Toyota Auris Touring Sports (TS) is ideaal als hybride zakenauto en als gezinsauto. Zo biedt de Toyota Auris Touring Sports heel veel ruimte, een lage laaddrempel en Easy Flat-stoelen. Daarnaast blinkt hij uit door zijn stoere en dynamische exterieur.

» Meer over de Toyota Auris Hybrid Touring Sports

Meer auto’s met lage bijtelling in 2015?

Hierboven vind u alle shortlease auto’s die VWP Shortlease recent heeft toegevoegd aan haar wagenpark. Staat de lease auto die u zoekt er niet bij? Bekijk hier alle shortlease auto’s die VWP Shortlease voor u beschikbaar heeft.

Zekerheden bij VWP Shortlease

  • De nieuwste modellen de grootste keuze
  • Transparante prijzen
  • Flexibel contract, direct opzegbaar
Vragen? Bel 0546 - 714 417