Lease auto kiezen

Een lease auto kiezen is lang niet altijd aan de bestuurder. Vereniging Auto van de Zaak heeft onlangs onderzoek uitgevoerd onder leaserijders en wat blijkt: 65% van de berijders zouden liever een andere zakelijke auto besturen. De auto waarin ze wél rijden, wordt vaak uitgekozen door de werkgever, mede op basis van lage bijtellingscategorieën.

Auto van de zaak steeds lastiger

Jaren geleden hadden werknemers een auto van de zaak, daarmee reden ze in rond van afspraak naar afspraak en dat was dat. De leaseauto was een vanzelfsprekendheid. Tegenwoordig staat de auto van de zaak onder druk. Door allerlei regels en aansprakelijkheden vanuit de werkgever wordt het rijden steeds duurder. De leaserijder zelf betaalt ook flink mee aan zijn of haar leaseauto. Berijders kiezen steeds vaker voor een auto met een lage bijtelling om zo de kosten van de leaseauto in toom te houden.

Lease auto kiezen: Bijtelling en werkgever

Op de vraag waarom werknemers een andere leaseauto rijden dan gewenst wordt, naast de bijtelling, door 28% van de ondervraagden ook aangegeven dat de werkgever een grote invloed heeft op de keuze. 22% maakt de beslissing voor een auto van de zaak op basis van het beschikbare budget en nog 8% neemt het soort werk in beschouwing in het maken van de keuze.

Een shortlease auto kiezen?

Gezien de huidige problemen rondom lange termijn lease, wordt shortlease steeds interessanter. Deze korte vorm van leasen is al mogelijk vanaf 2 maanden. Daarnaast blijven ook de bijtellingsregels van toepassing en heeft de berijder te maken met een flexibel contract met één week opzegtermijn. Op deze manier zit niemand vast aan een langdurig contract. Natuurlijk helpt het mee wanneer de leaserijder keuze heeft uit een uitgebreid aanbod auto’s. VWP Shortlease biedt daarom een uitgebreid aanbod leaseauto’s, tegen voordelige tarieven én met gunstige bijtellingsregelingen. Zo kunt u een lease auto uitkiezen die past bij het mobiliteitsbudget, uw gewenste bijtelling én het type werk.

Zekerheden bij VWP Shortlease

  • De nieuwste modellen de grootste keuze
  • Transparante prijzen
  • Flexibel contract, direct opzegbaar
Vragen? Bel 0546 - 714 417