Top 5 gezinsauto’s van 2014: Golf Variant winnaar

Net zoals de meesten onder ons, zijn ook wij gek op ‘top-lijstjes’. Zoals we gewend zijn van de ANWB stellen ze heel wat top-lijstjes samen. Zo hebben ze ons onlangs verblijd met een top 10 veiligste auto’s en een top-lijste zuinige auto’s zoals te lezen is in een voorgaand blog. Gelukkig is er weer een nieuwe: de top 10 gezinsauto’s van 2014.

Gezinsauto van het jaar

Nu is de term ‘gezinsauto’ niet meteen zo’n woord waar een mannenhart sneller van gaat kloppen. Dan liever termen als ‘bolide’ of de ‘snelste auto van het jaar’. Feit is dat veel mannen echter wel een gezin hebben en daarmee ook rekening moeten houden wanneer ze een auto gaan leasen. Gelukkig denken fabrikanten mee en lukt het aardig om een mooie combinatie te creëren tussen droomauto en praktisch gemak.

Top 5 gezinsauto’s

 1. Volkswagen Golf Variant
 2. Toyota Auris TS
 3. Seat Tolega
 4. Kia Carens
 5. Citroën C4 Picasso

Shortlease deze gezinsauto’s

Bent u op zoek naar een goede leaseauto voor shortlease? VWP Shortlease heeft de nummer 1 en 2 uit het klassement opgenomen in het assortiment. Bent u benieuwd voor welk (actie)tarief u beide auto’s kan leasen? Klik hieronder verder op de auto van uw keuze.

» Shortlease Volkswagen Golf Variant

» Shortlease Toyota Auris Hybrid Touring Sports

Golf Variant winnaar gezinsauto van het jaar

ANWB verkoos de Golf Variant als gezinsauto van het jaar. De reden? Veel ruimte, bijzonder praktisch en erg prettig om in te rijden en om in gereden te worden. Daarnaast bleek hij in de vergelijking met de Toyota Auris TS, Seat Toledo, Kia Carens en de Citroën C4 Picasso de veiligste en het meest comfortabel. Een groot succes voor Volkswagen, gezien de hatchback versie van de Golf in 2013 tot ‘Auto van het jaar’ is uitgeroepen.

Runner-up

Nummer 2 in de top 5 is de Toyota Auris TS. En dat is interessant, omdat de Auris in deze ANWB-test de hybrideversie betreft. Dit betekent dat de auto belastingvrij is, in de bijtellingsklasse van 14% valt én heel zuinig rijdt. Helaas levert de Auris in op ergonomische detailpunten en laat het zicht te wensen over. Al met al voor lease echter geen slechte keuze!

Overige auto’s

De top 5 bestaat verder uit de Seat Toledo, Kia Carens en de Citroën C4 Picasso. Een paar voordelen die niet over het hoofd gezien mogen worden voor de Seat: een grote kofferbak en een Volkswagen-motor. De Kia blinkt uit door het feit dat deze ruimte biedt aan 7 mensen, nadelig is dat deze auto meteen het minst zuinig is. Hekkensluiter is de Citroën C4 Picasso: mooi vormgegeven en veel ruimte, maar een ingewikkeld display.
Wij kijken weer uit naar een volgende top-lijst en we houden u natuurlijk zo snel mogelijk op de hoogte!

Shortlease acties van de week

 • Stunt

  vanaf p/mnd
  € 225

  KIA Picanto

  Nieuwste model
  Inclusief EconomyPlusLine met o.a.
  audio, airco en bluetooth

 • Nieuw

  vanaf p/mnd
  € 360

  Ford New Fiesta

  De nieuwe Ford Fiesta
  100 PK
  Trend & Titanium uitvoering

 • vanaf p/mnd
  € 425

  Renault Megane Estate

  ACTIE: tijdelijk met gratis navigatie
   

 • Nieuw

  vanaf p/mnd
  € 495

  BMW i3

  BMW i3
  120Ah accu 
  170 PK - 5-deurs

  vanaf 4% bijtelling
 • Actie

  vanaf p/mnd
  € 740

  Volkswagen T-Roc

  Nieuwe Volkswagen T-Roc
  1.0 TSI Style 
  115 PK

Bekijk alle shortlease acties
Vragen? Bel 0546 - 714 417