Elektrisch rijden; hip of saai?

De afgelopen jaren zijn wij ons steeds bewuster geworden van de vervuiling die wij, mensen, met ons mee brengen en veroorzaken. De auto’s die wij rijden zijn ‘schoner’ geworden, eten gezonder voedsel, eten minder vlees, zijn massaal tegen kernenergie en douchen uiteraard een stuk minder lang. Zoals je waarschijnlijk al door hebt gaat dit verhaal niet helemaal op. Ja, we zijn inderdaad allemaal bezig met een schonere wereld. Ja, we willen allemaal dat onze (toekomstige) kinderen in een schonere wereld leven. Maar wat doen we er uiteindelijk zelf aan?

Waterstofauto

Afgelopen week heeft onze minister het goede voorbeeld willen geven en heeft de eerste auto op waterstof van Toyota in gebruik genomen. Dit zijn niet de eerste auto’s die op waterstof rijden maar met de ingebruikname is er wel weer veel aandacht verworven voor dit fenomeen. Deze manier van rijden is niet schadelijk voor de natuur. De enige uitstoot die deze auto’s produceren is waterstof en deze zijn niet schadelijk voor de natuur. Ik hoor je denken: ’Waarom rijdt niet iedereen in zo’n auto?’ Daar hebben wij een heel simpel antwoord op. Er zijn maar drie tankstations in Nederland die de mogelijkheid bieden om waterstof te tanken. Maar zouden ‘wij’ eerder in waterstofauto’s gaan rijden wanneer je overal zou kunnen tanken? Of zouden we dan andere beren op de weg zien?

Elektrisch rijden is hip

Wij denken dat Nederland dan wel in een waterstofauto zou gaan rijden. Waar wij dat op baseren? 2015 stond in teken van een gezondere levensstijl. De opwarming van de aarde zou ons wakker geschut hebben en wij hebben massaal een gezondere levensstijl aangemeten. Goji bessen en quinoa zijn tegenwoordig veel meer dan alleen vogelvoer en de schonere auto’s worden steeds vaker aangeschaft. Het grijze, suffe imago die elektrische auto’s hadden is redelijk afgestoft. Het is tegenwoordig zelfs hip wanneer je in een schone auto rijdt. Je laat dan zien dat je bezig bent met het milieu en dat wordt alom gewaardeerd. Het rijden van een elektrische auto is hip maar of de auto’s ook gekenmerkt worden door hun hipheid is een tweede vraag.

Elektrische auto’s zien er ook hip uit!

De auto’s zien er steeds beter en strakker uit. Kijk naar de Tesla auto’s, dat zijn de meest vooruitstrevende elektrische auto’s. Volgens ons zal de komende jaren het wegbeeld veranderen en zullen de schone auto’s de overhand krijgen. De ontwikkelingen gaan zo hard en de technologie haalt zichzelf bijna in. Hierdoor zal het op korte termijn mogelijk worden dat elektrische auto’s, de ‘normale’ auto van de weg duwen. Wat vind jij van de elektrische auto? Zou jij er zelf een aanschaffen of leasen?

Zekerheden bij VWP Shortlease

  • De nieuwste modellen de grootste keuze
  • Transparante prijzen
  • Flexibel contract, direct opzegbaar
Vragen? Bel 0546 - 714 417