Bijtelling lease auto

Heb je een leaseauto van de zaak en rij je meer dan 500km per jaar privé in deze auto? Dan moet je hierover belasting ofwel bijtellingbetalen. Om dit te kunnen berekenen telt de werkgever een percentage van de cataloguswaarde van de auto op bij het salaris van de werknemer. Er zijn drie categorieën bijtelling: 14%, 20% en 25%. Per 1 januari 2016 zullen deze bijtellingspercentages veranderen.

Bijtelling voor uw leaseauto

De bijtelling percentages zijn afhankelijke van de milieu belasting van de lease auto. Auto’s die het slechtst zijn voor het milieu hebben een bijtelling van 25%. Voor minder milieu belastende lease auto geldt het percentage van 20%, en voor de minst vervuilende lease auto betaal je 14%.

De laagste bijtelling voor uw leaseauto

Uit onderzoek is gebleken dat momenteel 75% van de nieuwe lease auto’s nog in het hoogste bijtelling tarief valt. Echter neemt de populariteit van deze auto’s langzaam af ten koste van het nieuwe 20% bijtelling tarief. Ten opzichte van het 1e kwartaal in 2008 zijn het aantal lease auto’s in de 20% bijtelling categorie verdubbeld. Momenteel valt 1 op de 8 lease auto ’s in de laagste bijtelling categorie.

VWP Shortlease biedt lease auto ’s aan in alle drie bijtelling categorieën. Voor een compleet aanbod van de lease auto ’s kunt u kijken in het lease auto overzicht. Hier vindt u voordelige lease auto ’s voor full operational lease.

>> Bekijk het lease auto aanbod

Zekerheden bij VWP Shortlease

  • De nieuwste modellen de grootste keuze
  • Transparante prijzen
  • Flexibel contract, direct opzegbaar
Vragen? Bel 0546 - 714 417