Nu nog 0% bijtelling voor 5 jaar?

Uit cijfers van RAI en Bovag blijkt dat in oktober 37% meer auto’s zijn verkocht dan in dezelfde periode in 2012, zo meldt de NOS. Om dit verschil te illustreren: afgelopen maand werden 37.000 auto’s verkocht, in oktober 2012 waren dat er 27.000. De reden hiervoor is duidelijk: de vanaf 1 januari 2014 geldende veranderingen voor onder andere de bijtellingsregeling.

0% bijtelling

Niet lang geleden brachten we u in een blog al op de hoogte van de veranderingen voor automobilisten in 2014 die op Prinsjesdag werden gepresenteerd. Tot 1 januari geldt dat vol-elektrische auto’s vrij zijn van bijtelling. Schone auto’s, dat wil zeggen: auto’s met een lage CO2-uitstoot, vallen in de 7%-, 14%- en 20%-bijtellingscategorie. Vanaf 1 januari geldt dat geen enkele auto nog te verkrijgen is met 0% bijtelling.

Massale run op hybride auto’s

De aangekondigde wetswijzigingen hebben er nu voor gezorgd dat nog massaal hybride auto’s op naam worden gezet voor 1 januari 2014. Op deze manier wordt alsnog voor 5 jaar geprofiteerd van de 0% bijtelling.

Chevrolet Volt en Volvo V60 hybride

Wilt u ook profiteren van de 0% bijtelling die nog geldt als u nu besluit een auto te leasen? Kijk dan eens naar een Chevrolet Volt of een Volvo V60 hybride. Laatstgenoemde is op dit moment het snelst groeiende merk wat betreft tenaamstellingen. En dat is niet voor niets: deze plug-in hybride geeft u de mogelijkheid te kiezen. Volledig elektrisch rijden? Of toch wat ondersteuning van de superzuinige dieselmotor? Beide auto’s zijn al te leasen vanaf 2 maand op basis van een flexibele looptijd.