VWP Shortlease Nieuws

Het VWP Shortlease nieuwsblog biedt u actuele en praktische informatie rondom de thema's shortlease, leaseauto's en vervoer. Zo vindt u hier tips om te besparen op uw leaseauto, maar ook handige algemene informatie over bijvoorbeeld de gevolgen van politieke ontwikkelingen op de autolease branche. Bekijk hieronder het overzicht van onze recente blogartikelen over (short)lease.


VWP Shortlease heeft diverse hybride en elektrische auto's in haar assortiment.

Steeds meer interesse voor hybride of elektrisch rijden

14 juli 2014 | In Shortlease | door

Elektrisch en hybride autorijden wordt steeds populairder. Een steeds groter deel van de automobilisten overweegt serieus de overstap te maken. Dat bleek onlangs uit het Nationale Automobilisten Onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 759 automobilisten.

De gebruikskosten en het milieu gelden als meest belangrijke redenen om de overstap te maken. Vooral de aanschafkosten en het beperkte aantal oplaadpunten zijn op dit moment nog redenen waarom men toch nog bij conventionele aandrijvingen blijft.

In het assortiment van VWP Shortlease vindt u diverse elektrische en hybride auto’s. Met een shortlease auto loopt u geen financieel risico: de looptijd van de contracten zijn kort en bovendien zorgt onze full-operational lease ervoor dat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Misschien is een elektrische of hybride shortlease auto het overwegen waard?

Hybride of elektrisch rijden met VWP Shortlease

Bij al deze auto’s profiteert u van 0% of 14% bijtelling.


vw-movie-theater-hed-2014

Sms’en achter het stuur? Niet als het aan Volkswagen ligt!

1 juli 2014 | In Algemeen | door

Het gebruik van je mobiele telefoon achter het stuur is levensgevaarlijk, en het is niet zonder reden dat er een flinke boete op staat. Eigenlijk iedereen weet dat het onverstandig is, maar alsnog worden er vele sms’jes en appjes verzonden van achter het stuur. Regelmatig zijn mobiele telefoons aanleiding voor ongevallen.

Een pakkende video of advertentie kan je soms weer even met beide benen op de grond zetten. Volkswagen doet dat goed, met onder andere bovenstaande video: bioscoopbezoekers ontvangen locatiegebonden een sms-bericht op hun mobiele telefoon. Massaal afgeleid grijpt de hele zaal naar hun smartphone. Direct daarop worden de bioscoopbezoekers verrast met een onvergetelijke autocrash.

Ook in een recente printcampagne pakt Volkswagen het heel slim aan. Samen met het internationale reclamebureau Ogilvy & Mather lanceerde het Duitse automerk onlangs onderstaande campagne, die we graag met jullie delen. De boodschap moge duidelijk zijn: sms’en achter het stuur? Doe maar niet!

Volkswagen campagne sms'en achter het stuur

Volkswagen campagne sms'en achter het stuur

Volkswagen campagne sms'en achter het stuur


VWP Autolease zakelijke lease auto's

VWP presenteert: VWP Autolease

26 juni 2014 | In Autolease | door

Eindelijk is het dan zo ver: de lancering van VWP Autolease is een feit. Op deze website kunt u vanaf nu terecht voor leaseauto’s voor een termijn vanaf één jaar, tegen dezelfde gunstige voorwaarden als bij VWP Shortlease.

» Lees verder


shortlease peugeot

Wat is full-operational lease?

27 mei 2014 | In Shortlease | door

U heeft de term waarschijnlijk al regelmatig langs horen of zien komen: “Full-operational lease”. VWP Shortlease biedt shortlease-auto’s aan op basis van een dergelijk leasecontract. Wij vertellen u graag welke kosten wél, en welke kosten niet zijn inbegrepen bij full-operational lease.

» Lees verder


wat is bijtelling

Wat is bijtelling?

21 februari 2014 | In Algemeen | door

De term ‘bijtelling’ vliegt ons om de oren wanneer we het over het leasen van auto’s hebben. Bij elke auto staat een bijtellingspercentage en in voorgaande jaren lieten we ons verleiden door auto’s met 0% bijtelling. Allemaal leuk en aardig, maar wat is bijtelling nou precies? En wat betekent dit voor het leasen van een auto? We leggen het uit in 5 stappen. » Lees verder


lease auto kiezen

Lease auto kiezen: wie bepaalt?

6 februari 2014 | In Shortlease | door

Vereniging Auto van de Zaak heeft onlangs onderzoek uitgevoerd onder leaserijders en wat blijkt: 65% van de berijders zouden liever een andere zakelijke auto besturen. De auto waarin ze wél rijden, wordt vaak uitgekozen door de werkgever, mede op basis van lage bijtellingscategorieën. » Lees verder


volvo-commercials

Enkele zeer fraaie Volvo Commercials

21 januari 2014 | In Autolease | door

De Zweedse autofabrikant Volvo staat bekend om zijn fraaie commercials. Vaak wordt getracht de emoties van de berijder over te brengen in slechts 30 seconden. De schoonheid van Scandinavië, de rust, de vrijheid maar ook het comfort en de luxe van een Volvo-auto staan centraal. » Lees verder


parkeergegevens belastingdienst

Parkeergegevens: Belastingdienst vangt bot

2 december 2013 | In Algemeen | door

Onlangs plaatsten we een blog over de oproep van de Belastingdienst om parkeergegevens van klanten in te zien die via hun telefoon parkeergeld betalen. SHPV en concurrenten gingen overstag, SMSParking niet. In een kort geding is duidelijk geworden dat de Belastingdienst aan het kortste eind trekt… » Lees verder


winterbandentest 2013

Winterbandentest 2013 | Meer grip en veiligheid

18 november 2013 | In Algemeen | door

Elk jaar test ANWB welke banden het beste zijn voor de wintermaanden; de zogenoemde Winterbandentest. Door deze test wordt duidelijk welke winterbanden het beste scoren op verkeersveiligheid bij nat wegdek en sneeuw. Verder wordt gekeken naar de zuinigheid van de banden; zuinige banden zorgen namelijk voor minder brandstofverbruik. » Lees verder


0% bijtelling

Nu nog 0% bijtelling voor 5 jaar? Lees hoe 40.000 man u voor ging

7 november 2013 | In Shortlease | door

Uit cijfers van RAI en Bovag blijkt dat in oktober 37% meer auto’s zijn verkocht dan in dezelfde periode in 2012, zo meldt de NOS. Om dit verschil te illustreren: afgelopen maand werden 37.000 auto’s verkocht, in oktober 2012 waren dat er 27.000. De reden hiervoor is duidelijk: de vanaf 1 januari 2014 geldende veranderingen voor onder andere de bijtellingsregeling. » Lees verder


Onze Shortlease merken